ساخت طلا شامل مراحلی مثل ذوب فلز، نوردکاری، ارهکاری، ساختن رینگ، پرداخت یا پولیش و لحیمکاری میشود. طلا سازی یا ساخت زیورآلات دیگر، عموماً شامل این مراحل میَشود. در ادامه این مقاله سعی داریم اطلاعاتی در مورد ساختن طلا با شما به اشتراک بگذاریم و همچنین مطالبی را به عنوان سفارش ساخت طلا به مجموعه گالری جی نیز بیان کنیم. با جی گالری همراه باشید.
ابزار مورد نیاز برای ساختن طلا
مرحله اول: ایده پردازی
مرحله دوم: طراحی قطعه
مرحله سوم: ذوب طلا
مرحله چهارم: نورد کردن
مرحله پنجم: قالبسازی
مرحله ششم: ریختهگری
مرحله هفتم: سوهانکاری
مرحله هشتم: مخراجکاری
مرحله نهم: پرداخت، پولیش یا تمیزکاری
مرحله دهم: آبکاری کردن

آشنایی با روشهای ساخت طلا
ابزار مورد نیاز برای ساختن طلا
قبل از توضیحات در مورد مراحل مختلف طلا سازی بهتر است که بدانیم در یک کارگاه طراحی و ساخت جواهر به چه ابزار و امکاناتی نیاز داریم.
دستگاه نورد یا چرخ نورد، ذرهبین، قالب طلا، تستر سنگهای مختلف، بوتههای مختلف ذوب طلا، قالب طلا، انواع سوهان، دستگاه جوشکاری طلا، انواع قیچی و دستگاه پرداختِ مَکشی. قالب سیلیکونی رزینی، انواع اره و ارهمویی، انبرهای خمکاری، انبرهای تخت یا دمپهن، انبر نوکتیز، انبر چنبر (مخصوص ساخت انگشتر)، انبر دمگرد، ترمومتر و ترموکوپل، وسایل حفاظتی و ایمنی و … از جمله مهمترین ابزار و ادواتی هستند که وجود آنها در هر کارگاه ساخت جواهر و زیورآلات طلا ضروری است.

نکاتی که ضروری است برای ساخت طلا بدانید!
مرحله اول: ایده پردازی
طلاساز یا فردی که کار طراحی را برای سازنده زیورآلات طلا انجام میدهد، باید شخصی خلاق و آگاه باشد. این فرد علاوه بر واقف بودن به قیمت طلا و مقدار طلای به کار رونده در ساخت قطعهای که ایده آن را در سر دارد، باید به فرهنگ و سلیقه مشتریان نیز توجه ویژهای داشته باشد.
بسیاری از مردم با توجه به منطقه جغرافیایی و فرهنگی که در آن قرار دارند، سلیقه متفاوتی در استفاده از طلا و جواهر دارند. استفاده از طلاهای حجیم و طلاییرنگ در منطقه یا فرهنگی خاص رواج بیشتری داشته و همچنین استفاده و خرید طلا با رنگهای ملایمتر و ساخت ظریفتر نیز سلیقه بخش دیگری از مردم است. کسی که برای ساخت جواهر ایدهپردازی و طراحی میکند، باید بسیاری از این موارد و مسائل ذکر شده را در نظر بگیرد و سپس اقدام به طراحی کردن قطعات طلا و جواهر نماید.

شما هم میتوانید طلای خودتان را طراحی کنید
مرحله دوم: طراحی قطعه
قبل از اینکه طلاساز اقدام به ساخت یک قطعه جواهر نماید باید طرح قطعهای که مد نظر دارد را بکشد. در تاریخ طراحی و ساخت جواهر همواره این مرحله به صورت دستی و توسط جواهرساز یا یک فرد طراح انجام میشده است.
این رویه تا دوران معاصر نیز ادامه یافته تا اینکه با اختراع کامپیوتر و پیدایش نرمافزارهای مختلف، به مرور کار طراحی طلا و جواهر هم با استفاده از کامپیوترها باب شد و در حال حاضر بخش زیادی از این کار در نرمافزارهای مختلف انجام میشود. همچنین با پیشرفتهای اخیر دستگاههای پرینتر سهبعدی وارد بازار شده که این دستگاهها مدل طراحی شده را پرینت کرده و مدل پایه قطعه را آماده میکنند.
نکته بسیار مهمی که طراحان طلا و جواهر باید در نظر داشته باشند این است که طراحی زیورآلات طلا بدون آشنایی با اصول مخراجکاری امکانپذیر نیست.

چرا باید طلا را ذوب کنید؟
مرحله سوم: ذوب طلا
در بسیاری از کارگاههای ساخت طلا این اتفاق افتاده است که زرگر نیاز داشته تا قطعهی طلایی را ذوب کرده و از ابتدا به آن شکل دهد. طلاساز برای این کار نیاز به ابزار و تجهیزات ذوب فلزات دارد.
انواع بوته ذوب فلز
در کارگاههای جواهرسازی ذوب فلز در بوتههای ذوب فلز انجام میگیرد. بوته گرافیتی و بوته رُسی دو نوع بوته ذوب فلزات هستند که در ساختن طلا و ساخت زیورآلات استفاده میشوند.
بوته گرافیتی
این بوته ذوب فلزات از ترکیب خاک رس با گرافیت ساخته شده است. افرادی که به ساختن طلا اشتغال دارند باید بدانند که محل نگهداری بوته گرافیتی باید عاری از رطوبت بوده و کاملاً خشک باشد. همچنین بوتههای گرافیتی هنگام عرضه پخته نشدهاند. به همین منظور نیاز است که قبل از آغاز استفاده به آرامی آنها را گرم کرده و سپس درون آنها ماده بوراکس را ذوب کرده و به حالت گداخته درآورد. بوتههای گرافیتی قیمت بالایی دارند اما عمر مصرف آنها نیز طولانی است.
بوته رسی
این بوتهها از خاک رس چرب ساخته شدهاند. خاک رس چرب فاقد گچ و آهن است. به همین دلیل به این نوع از خاک رس، خاک سفال و کوارتز اضافه میکنند. اضافه کردن این مواد به منظور جلوگیری از انقباض و ترک برنداشتن بوته است. بوتههای رسی برخلاف بوتههای گرافیتی به صورت پخته عرضه شده و در مقایسه با این بوتهها ارزانتر هم هستند.
اگر این بوتهها را مانند بوته گرافیتی به آرامی گرم کنیم و سپس درون آنها ماده بوراکس ذوب کنیم، بدنه داخلی بوته با بوراکس لعاب داده میشود. این کار موجب میشود که ترکیبات رسی بوته حساسیت کمتری ایجاد کرده و اگر ذرات فلزی ذوب شده نیز به بدنه آن چسبیده باشند، نشکنند بلکه همراه با مقداری بوراکس، ذوب شوند.

نکتههایی در رابطه با ذوب کردن طلا
ذوب طلا
افرادی که به حرفه طلا سازی مشغول هستند باید بدانند که اگر پودر یا قطعهی طلایی که قرار است ذوب شود، دارای ناخالصی باشد، آن را به همراه اندکی نمک نیترات و بوراکس مخلوط و خیس میکنند و سپس این ترکیب را با فشار وارد بوته ذوب میکنند.
با گرم کردنِ به مرور، مجدداً آب از ترکیب خارج شده و طلا شروع به ذوب شدن میکند. باید دقت کرد که اگر خاکه طلا را به صورت خشک ذوب نمایند ممکن است در سیالِ حاصله فضاهای خالی به وجود بیاید و همین موضوع منجر به شکننده شدن طلا یا آلیاژ به دست آمده، شود.
مرحله چهارم: نورد کردن
در طی فرایند نورد کردن شکل فلز تغییر پیدا میکند. برای مثال در طی این مرحله ورق فلز را به مفتول تبدیل میکنند. در بسیاری از کارگاههای ساخت زیورآلات که سفارش ساخت طلا انجام میدهند برای ملیلهکاری و موارد اینچنینی از نورد کردن استفاده میشود.

همه چیز راجع به ساخت طلا
مرحله پنجم: قالبسازی
همانطور که ذکر شد امروزه قالبسازی سهبعدی به وسیله پرینترها گسترش پیدا کرده است ولی باید دقت کرد که رزینِ مورد استفاده در دستگاه پرینتر باید کیفیت بالایی داشته باشد تا قالب پرینت شده نیز باکیفیت بوده و بهترین کارکرد را ارائه دهد.
مرحله ششم: ریختهگری
ریختهگری به عنوان عملی که چندین هزار سال پیشینه دارد، علاوه بر ساخت طلا در دیگر شاخههای صنعتی نیز به کار میرود. نکتهای که هم در ساختن طلا و هم در دیگر شاخههایی که از ریختهگری در آنها استفاده میشود باید دانست این است که درجههای حرارتی هنگام ریختهگری نقش بسیار موثری در زمان ذوب فلز و به خصوص فلز طلا دارند.
کیفیت قطعه طلای پایهای که بعد از ریختهگری از قالب بیرون میآید بسیار به کیفیت قالب وابسته است. امروزه مشخص شده است که فرآیند ریختهگری اگر به صورت اتوماتیک و با دستگاه انجام شود نتیجه کار بسیار بهتر از زمانی است که همین کار به شیوه سنتی و با دست انجام میشود. در ضمن قابل ذکر است که بهترین قالبها برای ریختهگری طلا، قالبهایی از جنس لاستیک هستند.
در ریختهگری ابتدا موم را به قالب و مدل که در آن قرار داده شده است تزریق کرده و سپس آن را در کوره قرار میدهند. با خارج شدن موم از قالب، فلز مذاب (در اینجا طلای مذاب) را به درون قالب تزریق میکنند. بعد از اینکه قالب سرد شد آن را شکسته و جواهر ریختهگری شده را از قالب خارج میکنند.
مرحله هفتم: سوهانکاری
درست است که طلا به دلیل نرم بودن و خاصیت چکشخواری بالا با فلزات دیگر ترکیب میشود ولی همچنان در همین حالت هم فلزی نرم به حساب میآید. با توجه به این نکته سوهانکاری آن باید با دقت زیاد انجام شود و کار بسیار ظریفی است. همچنین باید در نظر داشت که به طور کلی ساخت زیورآلات طلا و دیگر فلزات، کاری حساس و ظریف است و افرادی که به حرفه طلا سازی اشتغال دارند باید با حوصله بوده و تمرکز و دقت بالایی داشت باشند.
با سوهانکاری است که زرگر یا طلاساز میتواند برادهبرداری را انجام دهد و به قطعات فلزی و غیر فلزی فرم بدهد. با انجام سوهانکاری روی سطحی که قوس دارند یا تخت هستند، میتوان تغییرات مد نظر را اجرا کرده و این سطوح را براقتر کرد. همچنین قسمتهای اضافهی بعد از ارهکاری را با سوهانکاری میتوان برطرف کرد. برای ساختن طلا و اکثر جواهرات، از سوهان دوتراشه، سوهان بزرگ و سوهان دانهدرشت استفاده میشود.
این سوهانها عموماً از فولاد مرغوب یا فولاد آلیاژی کُرُم دار ساخته شدهاند. این ابزار با توجه با آجی که دارد یا با در نظر گرفتن اندازه آنها، به دستههای مختلفی تقسیم میشوند.
سوهان مربع شکل، سوهان مسطح و صاف، سوهان سهضلعی یا مثلثیشکل، سوهان مدور، سوهان نیمه مدور، سوهان چاقو، سوهان ضامندار و سوهان طرح برگِ مریمگلی یا متقاطع، از جمله سوهانهای رایج در ساخت طلا هستند.
آن دسته از جواهرسازانی که سفارش ساخت طلا انجام میدهند باید انواع سوهانها را در کارگاه خود داشته باشند تا بتوانند انواع سفارشها ساخت جواهر و زیورآلات طلا را بدون محدودیت انجام دهند.
مرحله هشتم: مخراجکاری
مخراجکاری یکی از مراحل زمانبر و طولانی ساخت طلا و جواهر است. این موضوع باید در هنگام سفارش ساخت طلا به اطلاع مشتریان نیز برسد زیرا ممکن است مشتری با ناآگاهی نسبت به این فرآیند از زمان طولانی صرف شده برای کار رضایت نداشته باشد.
در مرحله مخراجکاری نیز نیاز است که جواهرساز به دقت و تمرکز فراوان سنگها و نگینهایی مثل برلیان، یاقوت و… را در جایی که در طی مرحله طراحی و ساخت جواهر در نظر گرفته شده است، قرار دهد. مخراجکاری به مراحل مختلف و جزییات زیادی تقسیم میشود.
اگر بعد از سوار کردن سنگها و نگینها در جای خود مخراجکار احساس کند که مشکلی در روند کار وجود دارد باید قطعه را به جواهرساز برگرداند تا او بتواند مشکل را برطرف کند. عریضتر یا کوتاهتر کردن دیوارهها یا چنگها در اکثر مواقع میتواند مشکل ایجاد شده در هنگام مخراجکاری را برطرف کند.

قیمت طلا به چه مواردی وابسته است؟
قیمتگذاری طلا به مخراجکاری مربوط است!
بسیاری از افراد ممکن است یک قطعه طلا را در طلافروشی یا فروشگاههای اینترنتی ببینند ولی قیمت آن در نظر آنها با توجه به حجم و وزن کار، زیاد به نظر برسد. این دسته از افراد باید بدانند که احتمالاً قیمت بالای آن محصول به خاطر مخراجکاری و نگینهای آن قطعه است.
در حالت کلی نگین روی یک قطعه، وزن سنگ مخراجکاری شده، وزن طلای مدل و نوع طراحی آن از عوامل اثرگذار روی قیمت قطعات طلا هستند.
برای مثال اگر نگینی که روی قطعه کار گذاشته میشود از جنس برلیان باشد یا الماس یا … میتواند باعث تغییر قیمت زیادی در آن قطعه شود. در مورد وزن سنگها نیز باید ذکر کرد که هر چه وزن سنگ بر مبنای واحد توزین قیراط، بالاتر باشد قیمت آن نیز بیشتر خواهد بود.
انواع مخراجکاری انگشتر
برای آشنایی بیشتر با مخراجکاری در ادامه نام برخی از انواع مخراجکاریهایی که روی انگشتر انجام میشود را ذکر میکنیم.
پایه چنگهای، پایه چنگهای وی یا ویشکل، پایه حفرهای یا دیواره دار، پایه کانالی، پایه سنگفرشی، پایه مهرهای، پایه خوشهای، پایه تراز و پایه بالرین از جمله انواع مخراجکاری پایههای انگشتر هستند. نامگذاری این پایهها بر اساس شکلی است که پایه روی رینگ انگشتر ایجاد میکند و یا بر اساس نحوه قرار گرفتن نگینها و سنگها روی پایه، انجام شده است.

آشنایی با مراحل تمیزکاری طلا
مرحله نهم: پرداخت، پولیش یا تمیزکاری
در این مرحله با انجام یک سری اقدامات طلا را تمیز کرده یا اصطلاحاً جلا میدهند. براق بودن و درخشندگی طلا با پولیش زدن و پرداخت افزایش پیدا میکند. استفاده از سنباده مناسب با قطعه ساخته شده، اهمیت فراوانی دارد. در ضمن تمام افرادی که کار ساخت زیورآلات و سفارش ساخت طلا را انجام میدهند باید بدانند که در هنگام سنباده زدن به خصوص سنباده با کمک دستگاه، باید از عینک و ماسک استفاده کنند تا از چشمها و ریههای خود محافظت نمایند.
سرعت در سنباده زدن و پولیش عامل مهمی در کیفیت و درخشندگی محصول نهایی دارد. سنباده تریپولی و صیقلدهنده رژ دو ماده اصلی استفاده شونده در پولیش یا پرداخت طلا و جواهر و طلا سازی هستند.
مرحله دهم: آبکاری کردن
آبکاری کردن قطعات طلای ساخته شده آخرین مرحله در ساختن طلا است. روکش کردن یک قطعه فلزی به وسیله طلا با استفاده از روش الکترولیز را آبکاری یا آبنوسکاری میگویند.
آبکاری طلا و جواهر و دیگر فلزات روشهای مختلفی دارد ولی عموماً در کارگاههای طراحی و ساخت جواهر از آبکاری سیانیدی استفاده میشود. ضخامت روکشی که به وسیله این نوع از آبکاری ایجاد میشود اندک بوده و رنگ آنها عموماً سفید یا رزگلد است.
ضخامتی که در آبکاری یا آبنوسکاری روی فلز پایه ایجاد میشود در حدود یکصدم تا یکدهم میکرومتر است. این روکش از فلز در مقابل کدر و مات شدن محافظت میکند.
آبکاری طلا دارای مراحل مختلفی است که شامل آمادهسازی زیرکار، شستشوی قطعه با شویندههایی که چربی را رفع میکنند، لیزگیری، تشکیل وان آبکاری و … است.
تمیزکاری
تمیز کردن و براق کردن زیرکار، عملی لازم برای آغاز آبکاری است که عموماً به وسیله دینام انجام میشود. روی این دینامها فرچههایی از جنس، مو، نمد یا پنبه قرار داشته و با متصل کردن قطعه طلا به دینامِ در حال کار میتوان هم قطعه را تمیز کرده و هم خط و خشهای روی آن را برطرف کرد. استفاده از روغن پنزا با همراه فرچهی مویی میتواند در برطرف کردن خطها و خشها بسیار اثرگذار باشد.
شستشو و رفع چربی
شستن قطعه همراه با پودرهای شوینده و آب داغ گام بعدی در آبکاری است که موجب میشود چربیهای موجود روی سطح طلا و جواهر از بین برود. بعد از اینکه این کار صورت گرفت باید قطعه را با استفاده از آب شهری آبکشی کرد.
در ضمن در این مرحله به جهت رفع کردن مواردی مثل اثر انگشت و لکههای اینچنینی روی قطعه، یک وان محدود، حاوی 30 گرم سیانور پتاسیم یا سدیم، یک لیتر آب مقطر و ولتاژی بین 10 تا 12 ولت ایجاد میکنند. بعد از آماده شدن وان میتوان قطعه را نهایتاً به مدت 1 دقیقه در آن قرار داد تا لکهها و چربیهای ثانویه قطعه نیز رفع شوند. در ضمن باید قطب منفی ایجادکننده ولتاژ در وان را به قطعه یا به قطب کاتد وصل کرده باشیم. بعد از گذشت حداکثر یک دقیقه و خارج کردن قطعهی طلا از وان، باید آن را با آب شهری دوباره شستشو داد.
لیزگیری
در ادامه توضیح مراحل ساخت طلا و آبکاری آن لیزگیری را توضیح میدهیم. برای لیزگیری قطعه طلای مد نظر را در یک وان شامل یک استکان اسیدسولفوریک غلیظ یا یک لیتر آب مقطر 100، قرار میدهند. بعد از آن طلا و جواهر لیزگیری شده را با آب شهری شستشو میدهند.
خشک کردن قطعه در این مرحله کاری حساس است که بهتر است برای این کار از خاکاره استفاده شود. خاکاره در خشک شدن قطعه بسیار خوب عمل میکند به خصوص اگر خاکاره درخت شمشاد باشد. گرم کردن خاکاره شمشاد قبل از انجام عمل خشک کردن طلا، میتواند به این فرآیند سهولت ببخشد و کیفیت آن را نیز بالاتر ببرد.

آبکاری طلا چیست و چگونه انجام میشود؟
ساخت وان آبکاری
جنس وانی که آبکاری طلا درون آن انجام میگیرد بسیار مهم است. در گذشته از وانهایی از جنس استیل و بدون پوشش استفاده میشد که این کار باعث تغییر کیفیت الکترولیت میشد؛ زیرا استیل موجب تجزیه تدریجی سیانور میشود. به همین خاطر امروزه استفاده از وانهای شیشهای از گونه فایبرگلاس – پیرکس یا وانهای فلزی با پوشش پیویسی، بسیار رایج شده است.
البته در برخی از کارگاههای سنتی همچنان از وان استیل استفاده میشود که به منظور جلوگیری از ایجاد عارضه آن را عایق میکنند.
مواد مورد نیاز در وان آبکاری
• آب مقطر
• یک گرم طلای با عیار 999/9
• یک استکان تیزاب سلطانی
• 3 گرم پتاسیم یا کربنات سدیم
• 3 گرم هیدروژن
• 5 گرم پتاسیم یا سیانور سدیم
• یک استکان جوهر نمک
• یکچهارم استکان محلول آمونیاک
مواد لازم برای تشکیل وان آبکاری و مقادیر استاندارد آنها در سطرهای قبل ذکر شد و اطلاعات آنها در جدول زیر نیز درج شدهاند. افرادی که سفارش ساخت طلا و ساخت زیورآلات انجام میدهند باید به اطلاعات مندرج در این جدول دقت زیادی داشته باشند.
ردیف ماده مقدار
1 آب مقطر کمتر از یک لیتر
2 طلا 999/9 عیار 1 گرم
3 تیزاب سلطانی یک استکان
4 پتاسیم یا کربنات سدیم 3 گرم
5 هیدروژن 3 گرم
6 پتاسیم یا سیانور سدیم 5 گرم
7 جوهر نمک یک استکان
8 محلول آمونیاک یکچهارم استکان
ردیف | ماده | مقدار |
1 | آب مقطر | کمتر از یک لیتر |
2 | طلا 999/9 عیار | 1 گرم |
3 | تیزاب سلطانی | یک استکان |
4 | پتاسیم یا کربنات سدیم | 3 گرم |
5 | هیدروژن | 3 گرم |
6 | پتاسیم یا سیانور سدیم | 5 گرم |
7 | جوهر نمک | یک استکان |
8 | محلول آمونیاک | یکچهارم استکان |
*جدول مواد لازم برای تشکیل وان آبکاری و مقادیر آنها
نحوه آبکاری بدین شکل است که در ابتدا بِشِرِ حاوی یک گرم طلا با عیار 999/9 را خرد کرده و به همراه تیزاب سلطانی و اسیدکلریدریک روی شعله قرار میدهیم. این کار موجب حل شدن طلا در جوهر نمک و تیزاب میَشود.
بعد از اینکه محلول سرد شد یکچهارم استکان محلول آمونیاک به آن اضافه میکنیم. 3 گرم هیدروژن فسفاته و 3 گرم کربنات سدیم یا پتاسیم و 5 گرم سیانور سدیم را به ترکیب افزوده و سپس با اضافه کردن آب مقطر، حجم محلول را به یک لیتر افزایش میدهیم.
خالص بودن آب مقطر در پروسه آبکاری و ساخت طلا بسیار حائز اهمیت است. برای اطمینان از خلوص آن میتوان مقداری آب مقطر را روی یک ظرف آزمایشگاهی (لام) ریخت و بعد از خشک شدن آن ظرف را بررسی کرد. اگر آب مقطر خالص باشد نباید روی لام تغییر رنگ یا رسوب رخ داده باشد.
مقادیری که ذکر شد جهت فراهم کردن یک لیتر آب طلای معمولی کافی است. اگر هنگام طلا سازی و آبکاری نیاز به پوشش با ضخامت بیشتری باشد باید مقدار طلا را در وان آبکاری افزایش داد. افزایش مقدار طلای محلول در وان تا 5 گرم هم مرسوم است که به آن آبکاری غیر استاندارد میگویند.
افرادی که به کار ساختن طلا اشتغال دارند باید بدانند که در اثر استفاده از محلول درون وان، به مرور غلظت طلای آن کم میشود. برای تقویت مقدار طلای محلول در وان میتوان از راههایی مثل افزودن سیانور طلا به آن استفاده کرد. سیانور طلا با دو غلظت 88 و 68 درصد از افزودنیهای رایج به وان آبکاری طلا در هنگام ساخت زیورآلات طلا است.
در صورت استفاده از سیانور طلای 88 درصد باید دقت کرد که این ماده، غیر محلول است و باید بهآرامی و اندک اندک به محلول اضافه شود تا فرصت حل شدن داشته باشد. در مورد سیانور طلای 68 درصد اما میتوان آن را از قبل در مقداری آب مقطر حل کرد و سپس محلول را به محلول الکترولیت موجود در وان آبکاری اضافه کرد.
در ضمن بعد از اینکه فرایند آبکاری به اتمام رسید جواهرساز باید محلول را در یک ظرف شیشهای دهانتنگ ریخته و درِ آن را محکم کند تا از ورود چربی و آب آشامیدنی به درون شیشه جلوگیری کند. همچنین شیشهی حاوی محلول را باید در مکانی تاریک و به دور از هرگونه نور نگهداری کند.

نکات مهم در رابطه با آبکاری طلا
نکات مهم هنگام آبکاری قطعات طلا
افرادی که به طلا سازی و سفارش ساخت طلا مشغول هستند باید هنگام آبکاری طلا موارد ذیل را حتماً مد نظر داشته باشند. در اکثر موارد ساختن طلا و ساخت زیورآلات نیاز به آبکاری اصولی و باکیفیت دارد.
1- زمان آبکاری به طور تقریبی 30 ثانیه باشد.
2- آبکاری بیش از 30 ثانیه میتواند منجر به کدر شدن روکش ایجاد شده روی طلا شود.
3- ساخت طلا و پرداخت آن قبل از آبکاری باید به گونهای باشد که سطح قطعه کاملاً صاف و صیقلی باشد.
4- اگر میزان سیانور موجود در وان از مقدار استاندارد بیشتر باشد روکش ایجاد شده یا کمرنگ شده یا بد رنگ میشود.
5- اگر مقدار سیانور از مقدار استاندارد کمتر باشد روکش ایجاد شده قرمز رنگ خواهد شد.
6- بهتر است که میزان طلای درون وان آبکاری بیشتر از مقدار مورد نیاز باشد.
7- ولتاژ لازم برای وان حاوی محلول الکترولیت بین 10 تا 12 ولت است و باید قطب مثبت جریان را به آند و قطب منفی آن را با کاتد (قطعه طلا) وصل کرد.
8- فاصله قطعه تا آند نباید کم باشد.
9- جنس آند میتواند از شمش طلا، استیل و یا پلاتین باشد.
10- قطعه طلا را باید به صورت افقی در وان گذاشته و سپس تمام جهات و زوایای آن را در مقابل آند قرار داد تا روکش ایجاد شده یکنواخت باشد.
11- دمای نرمالی که در وان آبکاری مورد نیاز است، دمایی بین 50 تا 70 درجه سانتیگراد است.
12- اگر دمای محلول درون وان از دمای ذکر شده بیشتر شود، روکش ایجاد شده روی قطعه، کدر خواهد شد.
13- اگر روکشی که روی جواهر یا طلای آبکاری شده، رنگی مایل به قرمز داشته باشد نشاندهنده این است که درون محلول الکترولیتی فراهم شده، املاح مس وجود دارد.
14- بلافاصله بعد از اینکه فرآیند آبکاری به اتمام رسد برای ثبات و کیفیت بیشتر آبکاری، میتوان قطعه را با آب مقطر شستشو داد.
15- همچنین میتوان از محلول آب مقطری که برای شستشوی نهایی قطعه استفاده شده است، در وان استفاده کرد تا از هدر رفتن آن جلوگیری کرد.

ساخت طلاهای مورد نظرتان را به ما بسپارید
سفارش ساخت طلا به گالری جی
ما در مجموعه جی گالری سفارش ساخت طلا توسط مشتریان را پذیرفته و بهترین و باکیفیتترین طلا و جواهر را به آنها تحویل میدهیم. مزیت اصلی ساختن طلا توسط گالری جی این است که اجرت طلا یا دستمزد طلاساز از هزینههایی نهاییای که مشتری باید پرداخت کند، حذف میشود.
از آنجایی که مجموعه گالری جی دارای کارگاه جواهرسازی است و نیازی به تهیه قطعات طلا از دیگر کارگاهها ندارد، ما توانستهایم با حذف اجرت طلاساز قیمت محصولات خود را رقابتی کرده و به نفع مشتریان خود گام برداریم.
ساخت زیورآلات در جی گالری به سه شیوه انجام میشود. یک شیوه بدین صورت است که مشتری با کارشناسان ما تماس میگیرد و خواستههای خود در مورد قطعه مد نظرش را بیان میکند. سپس اتود اولیه و طراحی قطعه توسط جی گالری انجام میشود و با تایید مشتری محصول تولید خواهد شد. شیوه دیگر سفارش ساخت طلا به مجموعه جی، ارسال تصویر یا عکس محصولی مشابه است که مشتری در نظر دارد جواهر او نیز مشابه آن عکس طراحی و ساخته شود. در این صورت نیز کارشناسان و متخصصان ما اقدام به طراحی و ساخت سفارش مشتری خواهند نمود.
شیوه دیگر ثبت سفارش ساخت طلا در جی گالری نیز اینگونه است که مشتری خود قطعه مد نظرش را طراحی کرده و طرح نهایی را در اختیار کارشناسان ما میگذارد در این مرحله تیم تولید مجموعه جی گالری وارد عمل شده و اقدام به ساختن طلا و جواهر مد نظر مشتری میکنند.
در صورتی که شما هم تجربه خرید اینترنتی طلا را دارید یا اقدام به ثبت سفارش طراحی و ساخت جواهر کردهاید، تجربه خود را با ما در بخش کامنتها به اشتراک بگذارید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.